Η Apple θέλει οθόνες OLED για τα iPhone χωρίς καθόλου bezels

0
5

Η Apple φέρεται να ζητά από τους προμηθευτές OLED Samsung Display και LG Display να αναπτύξουν πάνελ OLED χωρίς καθόλου πλαίσιο. Αρχικά, η Apple θέλει να μειώσει τα πλαίσια στα φετινά μοντέλα iPhone 15 Pro και μερικά χρόνια αργότερα να υιοθετήσει πλήρη οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει εγκοπή κάμερας και όσο το δυνατόν πιο λεπτό πλαίσιο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικά κρίσιμα εμπόδια μπροστά σε αυτά τα σχέδια της Apple. Το ένα είναι η κάμερα κάτω από το πάνελ (UPC) αφού αυτή τη στιγμή το εξωτερικό στρώμα μεμβράνης δεν είναι τόσο λεπτό όσο χρειάζεται για να φιλοξενήσει μια κάμερα κάτω από την οθόνη. Στη συνέχεια, υπάρχει η ενθυλάκωση λεπτής μεμβράνης (TFE), η οποία προστατεύει την OLED από την υγρασία και το οξυγόνο. Κατασκευάζεται με στοίβαξη μιας ανόργανης μεμβράνης και μιας οργανικής μεμβράνης – η ανόργανη μεμβράνη εμποδίζει την υγρασία και το οξυγόνο, ενώ η οργανική μεμβράνη μπλοκάρει τα κενά στην ανόργανη μεμβράνη.

Το τρίτο ζήτημα είναι ότι η Apple επιθυμεί να διατηρήσει την επίπεδη οθόνη του iPhone, γεγονός που καθιστά δύσκολη την κάμψη των κυκλωμάτων της οθόνης στο κάτω πλαίσιο της οθόνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple δεν θέλει μια κυρτή οθόνη λόγω του εφέ μεγεθυντικού φακού που έχει στις άκρες και επειδή θεωρεί ότι είναι πιο εύθραυστες.

Αυτά τα σημαντικά εμπόδια σημαίνουν πως η Apple θα αργήσει λίγο να πετύχει το στόχο της και πως δεν θα δούμε σύντομα iPhone χωρίς πλαίσιο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ