Η Google παραδέχεται ότι το demo του Gemini ήταν σκηνοθετημένο

0
11

H Google ανακοίνωσε το Gemini, το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το ChatGPT-4 της OpenAI. Ο τεχνολογικός κολοσσός, ωστόσο, σκηνοθέτησε τμήματα ενός πρόσφατου βίντεο επίδειξης για να το κάνει πιο εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Google παραδέχεται ότι για το βίντεό της με τίτλο “Hands-on with Gemini: Interacting with multimodal AI” έγινε επεξεργασία για να επιταχύνει τα αποτελέσματα (το οποίο δηλώθηκε στην περιγραφή του βίντεο), αλλά και η υποτιθέμενη φωνητική αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπινου χρήστη και του AI δεν υπήρχε πραγματικά.

Αντιθέτως, η πραγματική επίδειξη έγινε «χρησιμοποιώντας καρέ ακίνητων εικόνων από το υλικό και κάνοντας αιτήματα μέσω κειμένου», αντί να ανταποκριθεί ο Gemini, πόσο μάλλον να προβλέψει, ένα σχέδιο ή αλλαγή αντικειμένων στο τραπέζι σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η παραδοχή καθιστά το βίντεο πολύ λιγότερο εντυπωσιακό από ότι παρουσιάστηκε από την εταιρεία. Το αποτέλεσμα, δηλαδή, είναι παραπλανητικό και δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το πόσο είναι πραγματικά έτοιμο το Gemini.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ